Előfizetői tartalom

"5-10 éven belül nem tudunk nagyot hasítani"- interjú Duronelly Péterrel

Portfolio
A válságra adott gazdaságpolitikai válaszok a likviditási és bizalmi problémákat megoldották ugyan, az egyensúlyiakat viszont nem és ez majd vissza is üt - mondta Duronelly Péter, a Budapest Bank befektetési igazgatója a Portfolo.hu-nak adott interjújában. Az állami túlköltekezések miatt a fejlett országok fizetőeszközei leértékelődése, alacsony növekedés és a jelenleginél magasabb infláció várhat a világra. A magyar kilátásokkal kapcsolatban a közgazdász úgy vélekedett, hogy potenciális növekedésünk nem lehet nagyon magas, mivel nincs olyan tényező, ami változást jelentene a kibocsátás szerkezetében.

A világ egy szteroidokkal kezelt beteg. Portfolio.hu: Az egész pénzügyi világ azon töri a fejét, hogy vajon a válság valóban véget ért, vagy még lesz egy visszaesés. Duronelly Péter: A konszenzus az, hogy lesz, tehát valószínűleg nem lesz - mondhatnám cinikusan. A kérdés az, hogy azok a válaszok, amelyeket a válságra adtak, mennyire tud megfelelni mindkét fő kihívásnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés