Előfizetői tartalom

Kritikus helyzetben az egészségipar - kormányzati intézkedést sürgetnek

Portfolio
A 2009. évi egészségügyi finanszírozás kritikus helyzetbe hozta a magyarországi egészségügy és egészségipar résztvevőit - vélik az Egészségügyi Érdekképviseletek közös nyilatkozatukban, akik csatlakoznak a kórházi szakmai szervezetek múlt heti állásfoglalásához. A hazai egészségügy beszállítói az elkövetkezendő időszakban nem látják biztosítottnak az egészségügyi intézmények fizetőképességének fenntarthatóságát.

A bizonytalan finanszírozás, illetve az ebből következő fizetésképtelenség hatása nemcsak a romló betegellátásban lesz érezhető, hanem negatívan befolyásolja az egészségipart is. Ezúton felhívjuk az egészségügyi döntéshozók figyelmét, hogy fentiek miatt bekövetkező csökkenő adó és járulékbefizetés, növekvő munkanélküliség miatt már nem csak az egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés