Előfizetői tartalom

Hirtelen bezuhant az olajár!

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai EIA a múlt heti olajkészletek alakulását. Ezek szerint a nyersolajkészletek 2.8 millió, a benzinkészletek 5.4 millió, a dízel és fűtőolajat tartalmazó készletek 3 millió hordós emelkedést mutattak. A készletadatok nagy, várt feletti bővülése hirtelen 4%-os esést eredményezett az olaj árában.

A Platts által készített elemzői konszenzus a nyersolajkészletek 2.25 millió hordós, a benzinkészletek 800 ezer hordós, a dízel és fűtőolajat tartalmazó készletek 1.5 millió hordós emelkedését várták. Bár a készletek emelkedésére számítottak az elemzők, ekkora mértékű bővülésre nem gondoltak. Az olaj árfolyama ennek megfelelően a korábbi 1%-os mínuszból hirtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés