Előfizetői tartalom

Éhezni fognak a kórházigazgatók? - Nincs megállapodás a finanszírozásról (2.)

Portfolio
Nem született megállapodás a kórházak szakmai szervezetei és a szaktárca második egyeztetésén sem az idei finanszírozás kérdéseiben (a bázisfinanszírozásra történő áttérésről és a plusz pénzről), a tárgyalások viszont folytatódnak tovább. Miután a kórházak nem kapják meg a 25.5 milliárd forintos pluszforrást, megkezdik a figyelemfelkeltő akciókat: holnaptól zöld zászlók lobognak, ezután következhet az igazgatók éhségsztrájkja, végső esetben korlátoznák az egészségügyi szolgáltatásaikat. Mindeközben kedden este Oszkó Péter pénzügyminiszter is üzent a szakmai szervezeteknek: a kórházakat mindenképpen rá kell szorítani a spórolásra.

Nem közeledtek az álláspontok az Egészségügyi Minisztérium és a kórházi szakmai szervezetek képviselőinek keddi tárgyalásán a kórházaknak juttatandó pluszforrásokról. A kórházak nem kapják meg az általuk kért 25,5 milliárd forintot, s a kormányzat egyelőre nem vezeti be a bázisfinanszírozást. A konzultációk a jövő héten folytatódnak - számol be az MTI. Nem kapnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés