Előfizetői tartalom

Elszállt a gáz ára - Mire spekuláljunk?

Portfolio
A szeptember 4-i, hét éve nem látott mélységeket követően halványodtak a nagyra dagadt készletek miatti aggodalmak a földgáz piacán, így az árfolyam 50%-kal kerülhetett feljebb New Yorkban a 3.7 dolláros szintekig kapaszkodva. Eközben az olaj árfolyama egyhelyben toporgott, így a két energiahordozó árfolyama között szeptember elejére rekordmagasságba szökő különbözet enyhülni tudott, bár annak továbbra is jelentős mértéke a különbözetre spekulálók fantáziáját továbbra is felkeltheti.

Kapcsolódó cikkünk2009.08.19 12:20 Elszállt várakozások, vagy valós fundamentumok - Nem mindegy?Az olaj és a földgáz legközelebbi lejáratra (1 hónap) eső árfolyamai nagy korrelációban vannak egymással, a közöttük levő nagyobb eltávolodások csak relatíve rövidebb ideig megfigyelhetők. Február óta viszont a két nyersanyag árfolyama folyamatosan távolodott egymástól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés