Előfizetői tartalom

A vártnál gyorsabban növekedhetnek az ázsiai gazdaságok

Portfolio
Az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) szerint a távol-keleti térségben idén és jövőre is a korábban vártnál nagyobb lehet a GDP növekedés, miután a Kínában, Indiában és Indonéziában is gyorsult a gazdaság bővülése. A szakemberek azonban kiemelték, hogy a gazdaságélénkítő intézkedések visszavonásának még nem jött el az ideje, a felépülés ugyanis roppant törékeny - írja a Bloomberg.

A bank legfrissebb jelentése szerint Ázsia, Japán kivételével idén 3.9%-kal fog bővülni a márciusi, 3.4%-os prognózissal szemben, míg jövőre a GDP növekedés elérheti a térségben a 6.4%-ot. Ázsia az élen halad a recesszióból való kilábalás tekintetében, miután a kormányok összehangoltan agresszív kamatvágásokat hajtottak végre és több, mint 950 milliárd dollárt pumpáltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés