Előfizetői tartalom

A válság is betett a gazdaság fehérítésének

Portfolio
A 2006-ban elindult gazdasági fehéredési folyamat leállt, sőt valószínűsíthető, hogy a folyamat egyes területeken már a visszájára fordult, áll a feketegazdaságot és a gazdaság kifehéredését vizsgáló bizottság, legfrissebb, negyedik jelentésében. A bizottság javaslatai szerint mielőbb be kell indítani azokat a közép- és hosszú távú intézkedéseket, melyek nem csak a tüneti kezelésre, hanem az okok visszaszorítására koncentrálnak. A fekete gazdaság visszaszorításához azonban a tudati tényezőkön is változtatni kell - foglalja össze az Index.

2006. év kezdetétől az elmúlt év végéig a gazdaság fehéredése következtében évenként egymásra rakódó többletbevétel összesen mintegy 200-250 milliárd forint volt, vagyis e nélkül a 2008. évi költségvetési bevétel legalább 200 milliárd forinttal kevesebb lett volna. Ugyanakkor megállapítható, hogy ez a fehéredési folyamat lényegében lezárult, további fehéredés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés