Előfizetői tartalom

Kínának már nem kell annyi nyersanyag

Portfolio
Augusztusban csökkent a kínai gazdaság réz, vasérc és olajimportjának mértéke, bár a júliusi rekordszintekhez még így is közel vagyunk. Bár a kínai gazdasági ösztönzők hatására megindult készlet feltöltés lendülete csökkent, egyes elemzők továbbra is optimista véleményen vannak a rézzel kapcsolatban, mely mindebből már idáig is sokat profitált.

Jelentősen visszaesett a kínai nyersanyagimport mértéke augusztusban, ahogy az ország mérsékelte a raktárkészletek feltöltését szolgáló vásárlásokat. Az illetékes szervek pénteki közlése szerint az augusztusi nyersolajimport 18.47 millió tonnát tett ki napi szinten, ami közel 6%-os esés a júliusi rekord magasságból. Az importált vasérc mennyisége 14%-kal, a rézé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés