Előfizetői tartalom

Novembertől csökken a kórházi ágyak száma - mi változik még?

Portfolio
Az egészségügyben tapasztalható pénzhiány enyhítésére Székely Tamás miniszter azt javasolja, hogy a kihasználatlanság mértékéig csökkentsék a kórházi ágyak számát - számol be a Népszabadság pénteki száma egy tegnapi konferenciáról. AZ OEP felmérése szerint 4200 olyan kórházi férőhely van, amelyre csak ritkán jut beteg. Az egészségügyi tárca vezetője az ágazat valamennyi szereplőjének felelősségét hangsúlyozta az idei szűkös finanszírozási helyzet kialakulásában.

Az idei szűkös finanszírozási helyzetet mi valamennyien együtt idéztük elő. Nekem is és a teremben ülőknek, illetve az ágazat egyéb szereplőinek is megvan a maguk felelőssége - jelentette ki Székely Tamás egészségügyi miniszter a Népszabadság szerint. Székely hozzátette: a korábbi 30 milliárd forintos elvonást lehet onnan is nézni, hogy a gazdasági válság miatt kieső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés