Előfizetői tartalom

Kong az egészségkassza! - Meddig duzzadhat még a hiány? (2.)

Portfolio
Tovább duzzadt az Egészségbiztosítási Alap eddig is jelentős hiánya: önmagában az augusztusi hónap több év óta nem látott mértékben, -17.8 milliárd forinttal növelte a deficitet. Több szempontból is rendkívülinek mondható az egészségkassza múlt havi teljesítménye: a komoly hiány csak a bevételi oldalon történt elmaradással magyarázható, a kiadások ugyanis idén először az előirányzat alatt maradtak. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a júliustól érvénybe lépő járulékcsökkentés bevételcsökkentő hatását.

Az Egészségbiztosítási Alap pénzforgalmi hiánya augusztusban elérte a 17.8 milliárd forintot, ami 98.5 milliárd forintos bevételi és 116.5 milliárd forintos kiadási szint mellett jött össze - derül ki a legújabb államháztartási számokból. Már ezek az adatok is sok érdekességet árulnak el: az óriási hiány ugyanis a bevételek elmaradásából képződött, a kiadási oldal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés