Előfizetői tartalom

Emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék

Portfolio
A kormány jövőre a jelenlegi összeg dupláját (9 ezer forintot) fizet majd azok után, akik biztosításra jogosultak ugyan, de járulékot nem képesek fizetni - tudta meg a Népszabadság. Másoknak (akik önállóan szerződnek a szolgáltatásokra az egészségbiztosítóval) 10 százalékkal havi 4950 forintra emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék.

Mi is az egészségügyi szolgáltatási járulék? Az a belföldi magánszemély, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult, egészségügyi szolgáltatási járulékot köteles fizetni, ami 2009. január 1-től havonta 4500 (napi 150) forint - olvasható az APEH tájékoztatójában. A 4500 forintos díjat kell megfizetnie a kiegészítő tevékenységet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés