Előfizetői tartalom

Új vírus: szükség lesz a lakosság 40-60 százalékának beoltására

Portfolio
A csepeli iskolában történt tömeges H1N1 fertőzés is bizonyítja, hogy tényleg szükség lesz a lakosság 40-60 százalékának beoltására a vírus terjedésének lassítása érdekében - mondta az MTI-nek hétfőn Tamás Ferenc pilisvörösvári háziorvos, aki augusztus 14-től kezdődően elsőként oltott be több mint 200 önkéntest az Omninvest által gyártott új vakcinával.

Kapcsolódó cikkünk2009.08.26 09:09Új vírus: eddig nem jeleztek mellékhatásokat a beoltott önkéntesekTamás Ferenc elmondta, hogy a csepeli tömeges megbetegedés csak részben okozott meglepetést számára. A jelek szerint a H1N1 igen virulens, vagyis az új vírust ugyanolyan könnyen átadhatja a vírushordozó a vele érintkezőknek, mint ahogy a bárányhimlő kórokozója is pillanatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés