Előfizetői tartalom

Mit kell tudni az új influenza elleni oltásról?

Portfolio
Októberben megkezdhetik a háziorvosok az új influenza elleni oltások beadását. Először négymillió adagot adnak be térítésmentesen a stratégia vállalatoknál és az egészségügyben dolgozóknak, illetve a krónikus betegeknek és a várandós nőknek. A vakcinát gyártó Omninvest Kft. azt közölte: 4,4 milliárd forintért készíti el az oltóanyagot, amely így 13 milliárd forinttal olcsóbb, mint ha külföldről vásárolná az állam. További 2 millió adagot majd a patikában lehet megvenni várhatóan 1500-1800 forintért - írja az Index.

Október elejétől meg lehet kezdeni az új influenza elleni oltásokat, jelentette be Zimonyi Ferenc az oltóanyagot gyártó Omninvest Kft. ügyvezetője. Az új influenza elleni vakcinát augusztus első felében 355 felnőtt önkéntesen tesztelték, jelenleg 60 gyermeken és serdülőn folynak a klinikai vizsgálatok. Az eddigi tesztek semmilyen mellékhatást nem mutattak azon a szokásos jelenségen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés