Előfizetői tartalom

Hajszálnyival kisebb volt a magyar GDP-visszaesés (3.)

Portfolio
0.1%-ponttal kisebb volt az idei második negyedévben a magyar gazdaság visszaesése ahhoz képest, mint amit a KSH és az Ecostat a közös gyorsbecslése alapján augusztus közepén jelzett - derül ki a KSH mai részletes adataiból. Eszerint idén a második negyedévben éves alapon 7.5%-kal, a naptárhatás kiszűrésével 7.4%-kal csökkent a magyar GDP. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a gazdasági teljesítmény az előző negyedévhez képest 2.0%-kal csökkent. Amint emlékezhetünk rá, az előzetes adat meglepte a piacot, a vártnál ugyanis nagyobb volt az éves GDP-visszaesés mértéke a konszenzusnál. Az előzetes adatközléskor még enyhe visszaesést jelzett az építőipar teljesítményére a KSH, most viszont már élénkülésről számolt be. Ezen érdemi változás mellett az is kiemelhető, hogy a mezőgazdaság és a pénzügyi szolgáltatások szektora a most közölt adatok szerint nagyobb mértékben esett, mint az előzetes adatközléskor.

Nem változott a borús kép Az, hogy az előzetesen közöltnél minimálsan kisebb a magyar GDP-visszaesés a felülvizsgált adat szerint, továbbra sem változtatja meg a nagyon rossz képet: a magyar gazdaság úgy esett intenzíven a második negyedévben, hogy közben a fő exportpiacnak számító Németország, továbbá Franciaország már növekedni tudott. Az előzetes adatokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés