Előfizetői tartalom

Nincs még itt az ideje a pénzcsapok elzárásának (G20)

Portfolio
A G20-ak pénzügyminisztereinek hétvégi londoni találkozóján két téma áll a figyelem középpontjában: a gazdaságélénkítő csomagok és agresszív monetáris politikák jövője (más néven az "exit stratégiák" lehetséges időzítése), valamint a bankrendszer reformja (ezen belül a bankszektorbeli prémiumok ügye). Gordon Brown brit kormányfő figyelmeztetett, hogy kritikus ponthoz érkeztek a gazdaságok, ezért még nincs itt az ideje az agresszív állami intézkedések visszavonásáról tárgyalni. A megállapodás kiszivárgott tervezetében az áll, hogy tovább folytatódik a gazdaságok élénkítése annak ellenére, hogy sok helyen már a fellendülés jelei mutatkoznak.

A szombat délután kiszivárgott dokumentum azt mutatja, hogy a pénzügyminiszterek megállapodásra jutottak: még nincs itt az ideje a válság elleni harcban alkalmazott rendkívüli intézkedések (kormányzati gazdaságélénkítő csomagok és agresszív monetáris politika) lebontásának. A globális gazdaság kibocsátásának 80%-át képviselő 20 ország pénzügyminiszterei abban is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés