Előfizetői tartalom

Továbbra is benne van a levegőben az orosz leminősítés

Portfolio
Megerősítette tegnapi döntésével a hosszú lejáratú, devizában fennálló államadósságra vonatkozó "BBB" besorolást a Standard and Poor’s hitelminősítő intézet. Közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a besoroláshoz tartozó negatív kilátás a leminősítéssel kapcsolatos esélyt tükrözi, amennyiben az orosz kormány nem tudja leszorítani a következő években a most a GDP közel 8%-át kitevő elsődleges államháztartási deficitet.

Az S&P szerint a súlyos orosz gazdasági recesszióból, illetve az állami vállalatok magas külföldi adósságából, továbbá a sérülékeny orosz pénzügyi szektor kormányzati megsegítéséből eredően továbbra is jelentős kockázatok mutatkoztak az államháztartás finanszírozásában. A Royal Bank of Canada Capital Markets elemzői szerint a kiadott teljes közleményből úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés