Előfizetői tartalom

Eurozóna: lefelé módosították a GDP-t

Portfolio
2009 második negyedévében 4.7 százalékkal volt alacsonyabb az eurozóna GDP-je, mint az előző év azonos időszakában - derül ki az Eurostat által frissen közzétett jelentésből. A -4.7 százalékos érték 0.1 százalékponttal alacsonyabb az előzetes statisztikában szereplőnél. A korrekció nem okozott meglepetést, tekintettel arra, hogy az elemzői prognózisokban is -4.7 százalék körüli értékek szerepeltek. A negyedév/negyedév adatok sem okoztak meglepetést, az előzetes adatoknak megfelelően 0.1 százalékos volt a visszaesés.

Az Eurostat második negyedéves GDP statisztikájában a fogyasztás a külkereskedelem és a kormányzati kiadások pozitív (+0.1, +0.1, illetve +0.7 százalékpont), a készletek és a bruttó beruházás pedig negatív (-0.7, illetve -1.3 százalékpont) előjellel szerepeltek. Bár a beruházási és a fogyasztási hajlandóság továbbra is alacsony, a második negyedéves számok jobbak lettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés