Előfizetői tartalom

Elkerültük a kollektív katasztrófát (FT)

Portfolio
Az elmúlt időszakban látványos erősödést mutattak a kelet-európai régió eszközei, miután csillapodtak a térség gazdaságaival kapcsolatos aggodalmak és jelentősen növekedett a befektetők kockázati étvágya - foglalja össze az elmúlt hónapok kelet-európai piaci fejleményeit a Financial Times "Kelet-Európa új bizalmat nyert" című cikkében. A brit üzleti napilap egy másik (Keleti kérdések) írásában a térség gazdasági kilátásaival foglalkozik és aláhúzza, hogy a fellendülés továbbra is bizonytalan és nagy mértékben függ nyugat-európai gazdaságok teljesítményétől.

Mindegyik kelet-európai részvényindex látványos száguldást mutatott az elmúlt két hónapban (a magyar BUX index a maga 26%-os emelkedésével csupán a középmezőnyben helyezkedik el). Mindemellett Svédország és Ausztria is profitált a kelet-európai gazdaságok iránt megnövekedett befektetői bizalomból - állapítja meg a Financial Times cikke kiemelve: a svéd OMX 30 index 15%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés