Előfizetői tartalom

Új influenza: a vakcina mellett az oltóanyag beadásáért is fizetni kell

Portfolio
Az oltóanyag árán túl fizetni kell az új influenza elleni védőoltás beadásáért is, de legfeljebb annyit, amennyibe a vakcina került a betegnek - mondta az InfoRádiónak Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet korábbi vezetője. Mivel a vakcina a nem veszélyeztetett körbe tartozóknak mintegy 1100 forintba kerül, így a beadás költségével együtt 2200 forintba is kerülhet a védettség megszerzése.

Számos vita folyik az egészségügyi szakmában az új influenza elleni oltóanyag kapcsán. Csaknem 170 háziorvos véli úgy, hogy a nem kötelező védőoltások beadása jogilag szabályozatlan. Az új influenza elleni vakcina a veszélyeztetettek, azaz például az idősek számára ingyenes lesz, tőlük a háziorvos sem kérhet pénzt a készítmény beadásáért. Másoktól azonban igen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés