Előfizetői tartalom

Pusztít a káros szenvedély - Több százmilliárdos gazdasági veszteség

Portfolio
A következő évben várhatóan 6 millió ember halálát okozzák a dohányzással összefüggő betegségek, így például a rákos megbetegedések, szívbetegségek - állítják rákkutatók kedden megjelent jelentésükben. A World Lung Foundation és az American Cancer Society szervezetek becslése szerint a globális gazdaságnak évente 500 milliárd dollár értékű költséget jelent a dohányzás, mivel az közvetlenül megjelenik a gyógyászati kiadásokban, a termelékenység-veszteségben és a környezeti károkban.

A World Lung Foundation és az Amerikai Ráktársaság legújabb dohányzási térképének megállapítása szerint a káros szenvedély teljes gazdasági költsége akár 3.6%-kal is csökkentheti egyes országok GDP-jét. A két szervezet szakértői hangsúlyozzák, hogy világszerte a dohányzás felel minden tizedik halálesetért és ebben az évben 5.5 millióan veszíthetik életüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés