Előfizetői tartalom

Miért nem változtak érdemben az MNB főbb előrejelzései? (3.)

Portfolio
Bár nem járt Magyarországon a közelmúltban a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság szakértői delegációja, de a most közzétett inflációs jelentés főbb makrogazdasági előrejelzéseit a külföldi szakértőkkel való többszöri konzultáció alapján alakítottuk ki - jelezte a ma közzétett friss magyar jegybanki inflációs jelentés sajtótájékoztatóján Csermely Ágnes jegybanki igazgató. Hangsúlyozta: "ez az MNB által legjobbnak tekintett előrejelzés", és ugyanolyan alapos munka előzte meg, mint korábban, amellett is, hogy a GDP-s, illetve inflációs előrejelzések 2009-2011-re érdemben nem változtak a májusi előrejelzésekhez képest. A főbb számokról részletek itt, a háttér adatok lejjebb: 2009.08.24 15:07 Alig változtatott előrejelzésein az MNB (3.)

Kovács Mihály András, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Stratégia és közgazdasági elemzés helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint azért nem változtak érdemben a 2010-es és 2011-es inflációs előrejelzések májushoz képest a forint jelentős erősödése mellett sem, mert közben egyrészt az olajárak érdemben emelkedtek, másrészt a korábban gondoltnál kisebb a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés