Előfizetői tartalom

Itt a szocialista beismerés: nem tartható az idei hiánycél további lépések nélkül (2.)

Portfolio
Az állam adóbevételeinek csökkenése miatt további intézkedéseket helyezett kilátásba az idei hiánycél megvalósítása érdekében az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Mesterházy Attila az InfoRádióban azt is elmondta: a kormány az önkormányzatoktól nem csak 120 milliárd forintot, hanem feladatokat is elvesz. A vasútvonalak megszüntetéséről szóló sajtóhíreket tudatos provokációnak minősítette.

A gazdasági visszaesés eredményeként kevesebb bevétele van az államnak, ezért a GDP-arányosan 3,8 százalékos hiánycél tartása további intézkedéseket tesz szükségessé - mondta az InfoRádióban az MSZP országgyűlési frakcióvezetője.  Az idei államháztartási hiánycél a GDP arányában 3.9%, a jövő évi 3.8%. A fenti megjegyzés azonban az idei évi deficitcél elérhetőségével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés