Előfizetői tartalom

Árnyék vetül a japán gazdasági kilátásokra

Portfolio
A japán export évi 36,5%-os mértékben csökkent júliusban, ami egy kicsit kedvezőbb a konszenzus által várt 38,4%-nál, de tovább folytatódott a kivitel egymást követő tizedik hónapja tartó szűkülése. A szezonális hatásoktól megtisztított export 1,3%-ot esett júniusról júliusra. Lassan kifut a keresletélénkítésre fordított, globálisan 2 billió dollárt kitevő fiskális stimulus hatása Japán fő exportpiacain, ezáltal erősödhetnek a japán növekedés fenntarthatóságával kapcsolatos aggodalmak.

A japán GDP 3,7%-kal nőtt az elmúlt negyedévben, egy év óta ez volt az első bővülés. A helyzet azonban nem megnyugtató, a növekedés folytatódását veszélyeztetheti fő exportpiacainak, USA és Kína, gyengesége, rövid távon nem várható az export élénkülése - nyilatkozta az RBS vezető közgazdásza a Bloombergnek. A jen legnagyobb valutákkal szembeni erősödése sem tesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés