Előfizetői tartalom

Új influenza: lesz elég vakcina Magyarországon

Portfolio
Hosszabb időt vesz majd igénybe az új influenzavírus elleni oltóanyagból a szükséges mennyiség legyártása - mondta el a Világgazdaságnak Jakab Zsuzsanna, az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (ECDC) főigazgatója. Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen szerencsére saját gyártókapacitással rendelkezik. A vakcinát gyártó cég szóvivője pedig elmondta, hogy lesz elég vakcina a magyaroknak.

A multinacionális gyógyszergyártók szerint a korábban becsült heti 94 millió adagnál 50-75 százalékkal kevesebb az oltóanyag gyártásához alkalmas vírustörzs - írja a Világgazdaság. Jakab Zsuzsanna, az ECDC ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy várható volt: az új influenzavírus-törzs lassabban tenyészik ki a szezonális influenzavírusnál. Kökény Mihály a napilapnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés