Előfizetői tartalom

"Nem növelhetők tovább a lakosság gyógyszerterhei"

Portfolio
A legtöbb magyar háztartás vényköteles gyógyszerekre, vény nélkül kapható készítményekre és gyógynövény termékekre költ. Receptköteles gyógyszerre a családok 82 százaléka fordít kisebb-nagyobb összeget, de az idősek, krónikus betegek, és jellemzően alacsony jövedelmű háztartásokban ez az arány szignifikánsan magasabb, 90 százalék - derül ki a Szinapszis Egészségügyi Piackutató Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara együttműködésében készült átfogó piackutatásból, melynek során 2009 júniusában 1000, véletlenszerűen kiválasztott embert kérdeztek meg. A vizsgálat célja a gyógyszerek, illetve az egyéb gyógyhatású, étrend-táplálékkiegészítő termékek a magyar lakosság körében betöltött szerepének feltárása volt, valamint az, hogy mennyit költenek az emberek ilyen típusú termékekre.

Milyen gyógyszerekre költünk? Vény nélkül kapható gyógyszerekre átlagosan a háztartások 70 százaléka fordít. A fiatalabbak, magasabb jövedelműek körében jellemzően magasabb ez az arány, de az idősebb esetében is 60% felett van - áll a Magyar Gyógyszerészi Kamara közleményében. Mind kutatási szempontból, mind a Magyar Gyógyszerészi Kamara álláspontja szerint figyelemre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés