Előfizetői tartalom

Roubinit már csak három kérdés izgatja igazán

Portfolio
Kezd talpra állni a globális gazdaság az 1930-as évek óta nem tapasztalt súlyos gazdasági és pénzügyi válságból. A döntéshozók erőfeszítéseinek köszönhetően megállt a gazdaságok szabadesése és már "csak" három kérdés áll a középpontban - írja Nouriel Roubini a Financial Times hétfői számában megjelent "Növekszik a W-alakú recesszió kockázata" című cikkében.

A tavalyi év utolsó negyedévében és 2009 első három hónapjában tapasztalt gazdasági visszaesés az 1930-as évek Nagy Depressziójának korai szakaszában tapasztalt folyamataihoz volt hasonló - állítja Roubini, aki szerint tavaly a kezdetben későn reagáló döntéshozók megtették a megfelelő lépéseket. Mindez arra volt elegendő, hogy megállítsák a gazdasági teljesítmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés