Előfizetői tartalom

Elszállt várakozások, vagy valós fundamentumok - Nem mindegy?

Portfolio
A tegnapi 5.3%-os szárnyalást követően az olaj árfolyama 2.3%-kal korrigát vissza, azonban továbbra is 69 dolláros magasságban áll jóval a februári 35 dolláros lokális mélységek felett. Nem mondható el viszont ugyanez a földgáz árfolyamáról, ami újabb hét éves mélységekbe esett a napokban. Az olaj és földgáz árfolyamának különbözete soha nem látott magasságba szökött.

Miközben az olaj árfolyama az elmúlt hetekben a 70 dolláros szintek közelében billegett, a földgáz árfolyama folyamatos lecsorgást mutatott. Az árfolyam egészen a 3.1 dollár/brit hőegységes szintig esett New Yorkban, amire utoljára 2002. augusztusban volt példa.A földgáz piaca a keresleti oldal gyengesége miatt szenved. Az év első öt hónapjában a tavalyi bázishoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés