Előfizetői tartalom

Kockázatok a 2010-es büdzsé körül

Portfolio
A 2010-es költségvetés tervezése kapcsán számos kockázatra hívja fel a figyelmet a Költségvetési Tanács. A nemrégiben alakul szervezet első jelentésében a kiadási oldalon négy, a bevételi oldalon három olyan tényezőt nevez meg, aminek óvatos tervezése nélkül a GDP-arányos deficit akár 1 százalékponttal is magasabb lehet.

A kiadási oldalon kockázatot jelentenek - a recesszió nyomán megemelkedett munkanélküliség miatt magasabb passzív munkanélküli ellátások; - az egyes állami vállalatok tartalmi intézkedés hiányában fennmaradó veszteségei; - a bővülő állami kezességvállalási tevékenység és a recesszió miatt kétszeresen is megnövekvő kezesség- és viszontgarancia-beváltások; - a pénzpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés