Előfizetői tartalom

900 milliárd forintot "kaptak vissza" a magyar háztartások

Portfolio
Az állam nem tud teljesen ellenállni a recessziónak, ezért veszélyben lehet az idei költségvetési hiánycél. A lakosság elkezdi felélni megtakarításait, ha már eladósodni nemigen tud. A háztartásoknak azért annyi öröme lehet, hogy a hitelállománya jelentősen csökkent a forint felértékelődése következtében. A fenti eredmények a pénzügyi számlák ma megjelent, második negyedéves számaiból olvashatók ki.

A második negyedévben - a szezonálisan igazított adatok szerint - 5,2 százalékos volt az államháztartás finanszírozási igénye. Utoljára 2007 elején volt ennél magasabb a szám, a tendencia másfél éve romló. Hiába igazította tehát ki a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány jelentős mértékben a költségvetési kiadásokat, ez is kevésnek bizonyul olyankor, amikor a mély recesszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés