Előfizetői tartalom

Végre többet termelt az ipar az USA-ban (2.)

Portfolio
Júliusban - kilenc hónap után először - ismét emelkedett az iperi termelés az USA-ban - derül ki a Fed jelentéséből. Havi szinten 0.5 százalékkal nőtt a termelési volumen, ami kisebb pozitív meglepetést okozott, tekintettel arra, hogy az elemzők +0.4-0.7 százalék körüli értékre számítottak a különböző konszenzusok alapján. Az emelkedés elsősorban annak tudható be, hogy a roncsprémium bevezetésének köszönhetően az autók kereslete és az autógyártők termelése jelentősen nőtt.

A roncsprémium bevezetésének máris érezhetők a kedvező hatásai, júliusban az az autóipari vállalatok termelése 20.1 százalékkal. Az amerikai kormány 4500 dollárnyi roncsprámiummal jutalmazza azokat, akik úgy döntenek, hogy régi autójukat újra cserélik. A döntéshozók összesen 3 milliárd dollárt különítettek el erre a célra (először egyet, majd további kettőt). ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés