Előfizetői tartalom

Ki mit mond a vártnál gyengébb magyar GDP-adatra?

Portfolio
Éves alapon, naptárhatás kiszűrésével 7.5%-osra gyorsult a magyar gazdaság visszaesésének üteme, miközben negyedéves alapon 2.1%-osra csökkent a zsugorodás mértéke. Az adat gyengébb lett a piaci konszenzusnál, és a német és francia recesszió elmúlta tükrében ez még inkább igaz lehet. A kilátások viszont éppen emiatt javulnak a magyar gazdaság tekintetében, így feltehetően a második negyedév volt a gödör alja. A jegybanki kamatcsökkentések folytatásához lényeges érv lehet a gyenge magyar GDP-teljesítmény.

A mai adatokkal kapcsolatban érkezett elemzői reakciók teljes terjedelmükben elérhetők a Portfolio.hu angol oldalán. Szabó Péternek, a KSH szakértőjének kommentárja (a Reuters-nek): Az ipar május-júniusban már élénkülni kezdett a külpiaci fejleményekkel összefüggésben. Hozzátette, hogy a jelek szerint a mezőgazdaság teljesítménye idén elmarad majd a tavalyi kiugróan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés