Előfizetői tartalom

Jövőre is elvonókúrán lesz az egészségügy

Portfolio
Komoly fogyókúrára kell készüljön az egészségügy ágazata 2010-ben - értesült a Népszabadság. A napilap birtokába került dokumentum szerint jövőre nominális értelemben 20 milliárd forintot meghaladó mértékben csökkennek az egészségügy kiadásai, és az idei 8.8 milliárdos hiánycél után 20 milliárd forintos deficitet terveznek az Egészségbiztosítási Alapban. Közben az idei év első hét hónapjában tovább hízott az egészségkassza hiánya, júliusban 10 milliárd forintos deficitet termelt.

A tárca várakozásai szerint az idei év végére 157 milliárd forintra duzzad az E-Alap hiánya, jövőre 20 milliárd forintos hiánycélt tűznek ki a Népszabadság birtokába került dokumentum szerint. A napilap csütörtöki cikkében azt írja, hogy az egyik számítás szerint az ágazat jövőre 1380 milliárd forintból gazdálkodhat, ami 27 milliárd forinttal kevesebb az idei évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés