Előfizetői tartalom

Csúsznak tovább a gödörbe a régiós gazdaságok - veszélyben a költségvetések?

Portfolio
Nemcsak a magyarországi második negyedéves gazdasági növekedés lát(ott) napvilágot a héten, hanem a régió számos országának teljesítményéről kaphatunk friss képet. Ezek alapján eddig a román gazdaság bukta a legnagyobbat az április-júniusi időszakban, miközben a friss szlovák adat kedvezőbb lett a várakozásoknál. A friss adatok azt mutatják, hogy mélyül a kelet-európai gazdaságok recessziója, ami komoly nyomás alá helyezi az országok költségvetését.

A ma napvilágra került régiós adatok szerint tovább folytatódott a térség gazdaságainak zsugorodása. A román gazdaság 8.8%-kal esett vissza évesítve, ami meghaladja a piaci szereplők közel -7%-os várakozását. Közben a szlovák gazdaság 5.3%-os zsugorodást szenvedett el a második negyedévben, ami enyhén jobb lett az elemzői konszenzusnál. A friss adatok azt mutatják (Csehország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés