Előfizetői tartalom

Két éve nem volt ilyen - óvatos optimizmus a régiós vállalatok körében

Portfolio
Az elmúlt két évben először emelkedett, ráadásul érdemben a régióban érdekelt vállalatok körében az üzleti klímát tükröző index. A felmérést készítő osztrák exportfinanszírozó ÖKB összefoglalója szerint a térség valamennyi országban, valamennyi szektorban javult a vállalatok gazdasági kilátásokkal kapcsolatos megítélése és a külföldön befektető vállalatokat óvatos optimizmus jellemzi.

A Thomson Reuters és az ÖKB közös kelet-közép-európai üzleti bizalmi indexe az áprilisi -15 pontról -7 pontra emelkedett júliusban, amely az index 2 éves történetében az első emelkedést jelenti. A felmérést negyedévente végzi az ÖKB. Az index mintegy 400 olyan, Ausztriában régiós központtal rendelkező vállalat válaszait tükrözi, amelyeknek a térség 19 országa valamelyikében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés