Előfizetői tartalom

Hajmeresztő litván gazdasági zuhanás

Portfolio
Éves szinten 22.4%-kal zuhant a litván GDP a második negyedévben a felülvizsgált első negyedévi 13.3%-os esés után - tette közzé ma reggel az ország statisztikai hivatala. Az elképesztő zuhanás jó része az idei második negyedévben jött össze: negyedéves alapon ugyanis 12.3%-os volt a hanyatlás mértéke. Egy másik, szintén ma megjelent statisztika szerint júniusban 25%-kal zuhant éves alapon a litván kiskereskedelmi forgalom.

A 22%-nál is nagyobb április-júniusi GDP-zuhanás nagyobb a piaci várakozásoknál, a Reuters konszenzusa 17% körüli esést vetített előre. Az első félévben 18.1%-os volt a litván GDP hanyatlása a tavalyi hasonló időszakhoz képest, így továbbra is kérdéses, hogy tartható-e a pénzügyi tárca által az egész évre jósolt 18%-os recessziós jóslat. A nagy gazdasági visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés