Előfizetői tartalom

Jövőre helyrerázódhat az olajpiac

Portfolio
Jövőre, két év után ismét emelkedhet a globális olajkereslet a Reuters által készített elemzői konszenzus szerint. A szakemberek szerint azonban a várt 1.1%-os növekedés ellenére a piacon továbbra is túlkínálat lesz tapasztalható, a rekordmagasságban lévő készletek leépítéséhez ugyanis időre van szükség. A fekete arany jelenleg 68 dolláron, 0.1%-os mínuszban tartózkodik.

2010-ban növekedhet először két év után a globális olajkereslet, legalábbis ez derül ki a Reuters által készített elemzői konszenzusból. A várakozások szerint a kereslet napi szinten 900,000 hordóval növekedhet jövőre. Ebben Kína mellett Amerika is meghatározó szerepet játszik majd, az USA ugyanis a világ negyedik legnagyobb olajfogyasztója. A gazdasági fellendülés mértéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés