Előfizetői tartalom

Óvatosan költekezzünk! - A keynesi gyógyszer mellékhatásai

Portfolio
A válságból való kilábalásra az egyik legjobb orvosság a fiskális élénkítés, legalábbis John Maynard Keynes, a 20. század egyik legnevesebb közgazdásza szerint. Azt viszont nem mondta, hogy csak azért, hogy most többet költhessen az állam, óriási adósságterhet rójon a lakosságra. Az eladósodottság növekedése ugyanis magasabb kockázati prémiumokhoz és a fiskális intézkedések kudarcához vezet - vélik a Nomura elemzői.

John Maynard Keynes a cambridgei egyetem neves professzora szerint a gazdaságélénkítés leghatékonyabb módja a költségvetési kiadások növelése. (Itt megjegyezzük, hogy Keynes mindezt a nagy gazdasági világválságot követő időszak tapasztalataiból kiindulva mondta.) A kérdés már csak az, hogy a jelenlegi helyzetben a keynesi gyógyszer segítségével valóban sikerül-e meggyógyítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés