Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb érdeklődéssel tekintenek ránk külföldön - Románia újabb hitelt kap

Portfolio
Romániának újabb nemzetközi hitelt ítéltek oda, ezúttal a Világbanktól kap 423 millió dollárt a pénzügyi válság hatásainak csillapítása érdekében. Mindez a márciusban elfogadott 28 milliárd dollár értékű, IMF-által vezetett hitelcsomagon felül érkezett Romániába. Közben a Merrill Lynch londoni elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy a befektetők egyre inkább érdeklődéssel figyelik Romániát és Magyarországot.

A tegnap elfogadott, 14 éves futamidejű hitel célja az, hogy támogatást nyújtson a kormánynak a kiadások célzottabbá tételéhez és a szegénység mérsékléséhez - írja a Bloomberg. A jelenlegi és lehetséges sérülékenységi tényezőket feltárva minimalizálja a belföldi pénzügyi szektor válságának kockázatát - indokol a Világbank. Az IMF előrejelzése szerint az idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés