Előfizetői tartalom

Katasztrófa felé sodródik a magyar egészségügy?

Portfolio
Megtartotta első ülését a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület, amelyet az aktív betegellátásban döntő szerepet játszó legnagyobb magyarországi kórházak alapítottak a hetekben. A tagintézményeket az április 1-től életbe lépett újabb egészségügyi megszorítások sarkalták érdekszövetségük létrehozására, hiszen az ágazatból történő újabb kormányzati forráskivonás már alapjaiban rengeti meg a jelentősebb egészségügyi intézmények működését. Az Egyesület azonnali tárgyalást kezdeményez az Egészségügyi Miniszterrel és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójával, hogy közösen találjanak megoldást a kórházakban kialakuló válsághelyzet kezelésére - áll a szervezet közleményében. A tárca az új civil szervezet megalakulásával kapcsolatban azt mondta: ahogy eddig is, bármely szakmai szervezet megküldött szakmai javaslatait a tárca megvizsgálja.

"A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület célja, hogy egyeztetve és együttműködve az egészségügy szakmai szervezeteivel a lehető leghatározottabban lépjen fel az egészségügy akut finanszírozási problémáinak kezelése, továbbá a tagintézmények és az ellátási körükbe tartozó betegek érdekeinek képviselete érdekében. Mint ismeretes 2009. április 1-től...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés