Az egy főre jutó összes élelmiszer-fogyasztás Magyarországon 2007-ben 661 kg volt. Ezen belül az állati eredetű termékek együttes fogyasztása 1 százalékkal mérséklődött; a növényi termékek közül 3-4 százalékkal csökkent a cereáliák, a cukor és a burgonya, 7 százalékot meghaladó mértékben esett vissza a zöldségfélék és gyümölcsök fogyasztása. A korábbi évekhez hasonlóan kissé nőtt a halfogyasztás; zsiradékokból és az egyéb növényi eredetű termékekből pedig ugyanakkora mértékű volt. 2007-ben az előző öt év átlagához képest tejből és halból egy főre vetítve 7-12 százalékkal több, tojásból, burgonyából, zöldségfélékből és gyümölcsből 5-9 százalékkal kevesebb fogyott. A zsiradékfogyasztás mennyisége gyakorlatilag megegyezett 2002-2006 átlagával - mindez a Központi Statisztikai Hival élelmiszermérlegeiből derül ki.
Állati eredetű élelmiszerek Az egy főre jutó hazai húsfogyasztás 2007-ben 63 kg volt, közel azonos a két évvel korábbi mennyiséggel, viszont 4 százalékkal kevesebb a 2006. évinél. Az egy főre jutó baromfihús-fogyasztás 2007-ben 29 kg volt. A baromfihús fogyasztói ára éves viszonylatban 17 százalékkal emelkedett, miközben a sertéshúsé 1 százalékkal csökkent. A sertéshúsfogyasztás...
A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.
Cikkarchívum előfizetés
- Portfolio.hu teljes cikkarchívum
- Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái
Előfizetés