Előfizetői tartalom

Még mindig hisznek a lengyelek az euró idei előszobájában

Portfolio
A lengyel pénzügyminiszter egy ma reggeli lapinterjúban azt mondta: a lengyel zloty elképzelhető, hogy kellően stabilnak mutatkozik egy még idei euró előszobába lépéshez. A zloty az újból "felmelegített" témára a forinttal együtt intenzív erősödést mutatott a ma délelőtti órákban, noha például a Goldman Sachs londoni elemzői esélytelennek gondolják az ERM-II árfolyamrendszerbe való idei belépést, és így az euró 2013 előtti bevezetését is.

Amint arra már többször rámutattunk, nem kellően egyértelmű, hogy mi számít viszonylag stabil árfolyamnak az ERM-II rendszerbe való belépéshez. A tavaly őszi és idén tavaszi komoly régiós devizagyengülési hullám során a lengyel zloty szenvedte el a legnagyobb értékvesztést, és azóta is inkább alulteljesítőnek számít, főként az idén és jövőre is 6-7%-os GDP-arányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés