Előfizetői tartalom

Az IMF-mentőöv előnyökkel jár, Magyarország számára is (Capital Economics)

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap segítségére szoruló közép-kelet-európai országok sokkal jobb strukturális helyzetben kerülhetnek ki a válságból, mint a kevésbé kockázatosnak tartott (velük összehasonlítható) országok - olvasható a Financial Times véleményrovatában Neil Shearing, a Capital Economics közgazdászának véleménye az "IMF-mentőövek előnyei" címmel.

Neil Shearing elismeri, hogy a nemzetközi hitelcsomag fejében megkövetelt szigorú költségvetési lépések tovább mélyítik a recessziót és késleltetik a fellendülés beindulását olyan országokban, mint Magyarország és Románia. A jövő évben pedig további, kisebb mértékű fiskális konszolidációt kell végrehajtsanak - fűzte hozzá. Ezzel szemben Lengyelországnak, Csehországnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés