Előfizetői tartalom

IMF: jövőre nagyobb globális fellendülés jöhet (3.)

Portfolio
Míg az idei évi globális gazdasági teljesítménnyel kapcsolatos előrejelzést minimálisan rontotta (1.3%-os csökkenésről 1.4%-os csökkenésre), addig a jövő évi globális GDP-növekedési kilátást 1.9%-ról 2.5%-ra emelte a Nemzetközi Valutaalap a ma kiadott, a tavaszi előrejelzéseit frissítő egyik anyagában. Az IMF szakértői egy ezzel párhuzamosan megjelent anyagban azt vetítik előre, hogy még jó ideig szűkös maradhat a hitelezés a világgazdaságban, illetve szigorúak maradhatnak a hitelezési feltételek.

Derűsebb kilátások 2010-re Az IMF egyik anyaga, a Világgazdasági Kitekintő arra mutat rá, hogy a világgazdaság különböző területei eltérő mértékű stabilizálódás jeleit mutatják, azaz a komoly gazdaságpolitikai beavatkozások kezdik meghozni a gyümölcsüket. Az IMF szerint a fejlett országok ingatlanpiacain a kínálati nyomás még jó ideig jellemző lehet.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés