Előfizetői tartalom

Háromszor eladni egy kastélyt - adószempontból jól jöhet

Portfolio
Háromszor cserélt gazdát rövid időn belül egy reneszánsz kori kastélyszálló - írja az Index. A gyakori tulajdonosváltás keltette fel a revizorok figyelmét is. A vizsgálat végén az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága büntetőfeljelentést tett a kastélyszálló vevője és eladója ellen, mert a gyanú szerint a többszörös adásvétellel az áfa jogosulatlan visszaigénylését szerették volna elérni.

Az átadott iratanyagok és a bemutatott szerződések szerint ugyanarra a műemlékingatlanra a felek rövid időn belül két adásvételi szerződést is kötöttek, sőt, egy év múlva ismét gazdát cserélt a kastély. Az iratok összevetése után nyilvánvalóvá vált, hogy a kastély újbóli eladása az áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt történt - áll az APEH közleményében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés