Előfizetői tartalom

Levegőhöz jut a régió - van időnk a hiány csökkentésére (2.)

Portfolio
Az Európai Unió pénzügyminisztereinek keddi döntése értelmében öt kelet-közép-európai ország kapott hosszabb időt arra, hogy 3 százalék alá csökkentse GDP-arányos államháztartási hiányát. Az EU illetékesei ezzel azt üzenik, hogy a jelenlegi helyzetben fontosabb a recesszió elleni küzdelem, mint a fiskális konszolidáció - írja a Financial Times. Az Ecofin közleményében tudatta, hogy jóváhagyta a deficitrendezési határidő kitolását: a korábbi 2009 helyett 2011-re kell Magyarországnak az előírt szintre csökkentenie költségvetési hiányát.

Az unió pénzügyminisztereinek közleménye kiemeli, hogy Magyarország jelentős előrehaladást ért el az államháztartás egyensúlyának helyreállításában. A dokumentum emlékeztet arra, hogy Magyarország 2004 óta a deficittúllépési eljárás hatálya alá tartozik. 2006-ban a Ecofin olyan ajánlásokat tett, miszerint az országnak 2009-re helyre kell állítani költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés