Előfizetői tartalom

Leminősítési hullám a világban

Portfolio
A korábban jósoltnál nagyobb mértékű, összesen 6,6 százalékpontos világgazdasági visszaesésre számít a Coface a 2007 és 2009 közötti időszakban - tudatja közleményében a cég, melynek számításai szerint 2009-ben még 2,5 százalékos visszaeséssel számolhatunk, a növekedés pedig várhatóan 2010-ben indul meg, valószínűleg 1,7 százalékos éves ütemmel. A Coface januárban 22, áprilisban 47 országot minősített le, most pedig 13 olyan országot, amelyek kis- vagy közepes méretű gazdasága nagyban függ a világgazdaságtól. A recessziós folyamat végének jelei már láthatóak, azonban egy lassú és gyenge növekedési ütemű, "L"-alakú folyamat a legvalószínűbb.

Úgy tűnik, hogy a nyugat-európai országok gazdaságai elérték a gödör alját. A legtöbb európai ország besorolása változatlan maradt, kivéve Ausztriát, Hollandiát és Finnországot (ezen országok esetében a minősítéseket A1-ről A2-re rontotta a Coface), ahol a csökkenő külföldi kereslet érinti hátrányosan a gazdaságokat. A Coface Portugáliát A3-as besorolás mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés