Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb lyuk tátong az E-Alapban

Portfolio
Tovább növekedett az Egészségbiztosítási Alap hiánya májusban, és az idei (egész) évre tervezett 8.8 milliárd forintos hiánnyal szemben már 41.7 milliárd forintos deficit halmozódott fel az első öt hónapban. Az E-Alap hiányának bővüléséhez nemcsak járulékbevételek elmaradása járult hozzá, hanem deficitnövelő tényezőként jelentkezik az áfaemelés is, ami a Napi Gazdaság információi szerint 2.5 milliárd forinttal emeli a kiadásokat.

Májusban 11 milliárd forintos hiányt termelt az Egészségbiztosítási Alap, melynek következtében már 41 milliárd forint fölé duzzadt a deficit (a januártól májusig terjedő időszakban), jelentősen túlszárnyalva a tervezett összegeket (az éves előirányzat időarányos része 3.68 milliárd forint).A Napi Gazdaság információi szerint nem várt hatása van az áfaemelésnek:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés