Előfizetői tartalom

Négy csapda a láthatáron - Újabb válságba sétálunk?

Portfolio
Kissé túlzottnak tartják a globális pénz- és tőkepiacokon kialakult optimizmust a Buda-Cash Brókerház elemzői. Meglátásuk szerint négy olyan csapda is körvonalazódik a jelenlegi válságkezelő intézkedések "mellékhatásaként", amelyek végül derékba is törhetik a gazdasági élénkülést és akár egy újabb válsághoz, illetve recessziós periódus kialakulásához is hozzájárulhatnak. Török Bálint, Réczey Zoltán és Fazakas Péter szerint a négy csapdahelyzetre az egyes kormányoknak még nincs elkerülési javaslata, a befektetők pedig egyelőre nem akarnak tudomást venni a csapdák által jelentett veszélyekről. A Buda-Cash szakértői szerint a magyar gazdasági kilátások döntő mértékben a továbbra is sok problémával küzdő nyugat-európai helyzettől függnek, a magyar gazdasági kilábalást emellett a megszorító költségvetési politika is fékezheti. A brókerház szakértői az inflációs kockázatok miatt közel sem várnak akkora magyar jegybanki kamatcsökkentést a következő másfél évben, mint amekkorát a piac áraz.

Túláradó optimizmus?. Török Bálint, Réczey Zoltán és Fazakas Péter a ma délelőtti sajtótájékoztatón rámutattak, hogy egyes amerikai és európai makrogazdasági mutatók már az óvatos javulás jeleit mutatják (pl. a bizalmi indexek és az ipari és a kiskereskedelmi mutatók), miközben például az amerikai munkaerőpiac zsugorodik, a GDP és a lakáspiac még mindig csökken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés