Előfizetői tartalom

Figyelmeztette az S&P a Fideszt (2.)

Portfolio
Bár a márciusi leminősítési döntésünk óta történt előrelépés Magyarországon a reformok terén, de a hitelminősítésnél a kockázatok összességében továbbra is lefelé mutatnak - jelentette ki a Bloombergnek adott interjújában Kai Stukenbrock. A Standard and Poor’s hitelminősítő Magyarországért felelős elemzője szerint számos kockázat van még a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatban. Az egyik legfőbb kockázat abból ered, hogy a szavak szintjén a jelenlegi ellenzék kormányra kerülése esetén növelné az államháztartási hiányt, így rontaná az államadósság pályáját.

Előzmények Mint ismert, az S&P március 30-án rontotta egy fokozattal "BBB-"-ra a magyar állam hosszú lejáratú devizaadósságának besorolását a jelentősen romló adósságpályára, illetve a súlyos recesszióból fakadó kockázatokra hivatkozva.Kapcsolódó cikkünk2009.03.30 15:42 Leminősített minket az S&P - esik a forint! (2.)A besorolás csupán egy fokozatra került a nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés