Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb az amerikaiak optimizmusa

Portfolio
A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének értéke immáron ötödik hónapja emelkedik, ami annak tudható be, hogy a megkérdezettek abban bíznak, hogy a recesszió még idén véget ér. Az előzetesen közzétett 69 pontos értéket 70.8 pontra módosították a felmérés készítői, ami kisebb pozitív meglepetést okozott, tekintettel arra, hogy az elemzők többsége arra számított, hogy nem változtatnak az előzetesen közzétett értéken.

A 70.8 pontos érték 15 hónapos csúcsnak számít, a fogyasztói bizalom legutóbb 2008 februárjában volt olyan erős, mint most. Ezzel együtt a pesszimizmus továbbra is nagynak mondható, tekintettel arra, hogy az index értéke az elmúlt 10 évben átlagosan 88.2 pont volt. A nagyfokú pesszimizmus részben a kedvezőtlen munkarőpiaci fejleményekkel indokolható (májusban közel 26 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés